Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Bij het plaatsen van een bestelling dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Brandweetjes, welke je hieronder terug kunt lezen. Bekijk voor meer antwoorden op jouw vragen onze meestgestelde vragen.

LET OP! Laatste aanpassing 10 december 2021

Betaalmogelijkheden

In onze webshop kun je heel eenvoudig via iDeal of Bancontact/Mister Cash (voor de Belgische klanten) betalen. Dit gaat via een beveiligde omgeving, waarvoor we samenwerken met Mollie. Deze betaling is volledig veilig. Ook kun je gebruik maken van je creditcard voor een betaling in onze webshop. Handmatige overschrijvingen zijn niet mogelijk.

Levertijd & verzending

Producten die je besteld op Brandweetjes zullen binnen 3 werkdagen verzonden worden. Afhankelijk van de snelheid van PostNL zijn bestellingen doorgaans binnen 4-5 werkdagen in huis. Eventuele vertragingen aan de kant van PostNL hebben we (helaas) geen invloed op.

Bij afwijkende levertijden geven we dit aan bij de producten. Bij onvoorziene omstandigheden nemen we contact op met de besteller. Brandweetjes behoudt het recht de bestelling te annuleren en, indien van toepassing, het reeds overgemaakte bedrag terug te storten.

Jouw pakket niet ontvangen? PostNL levert soms met vertraging af. Heb jij jouw bestelling 10 werkdagen na verzending (je krijgt bericht zodra je bestelling is verzonden) nog niet binnen? Neem dan contact met ons op. Waar mogelijk traceren we je bestelling. In het ergste geval gaan we over tot herverzending. Mocht het product niet meer op voorraad zijn dan gaan wij over tot terugbetaling.

LET OP! PostNL bezorgt van dinsdag t/m zaterdag brievenbuspost. Deze dagen worden dus meegerekend als werkdagen bij de 10 dagen zoals hierboven genoemd.

Is jouw pakketje niet aangekomen? Meld dit dan binnen een maand na verzending. Hierna komen de rechten te vervallen.

Verzendkosten

Alle producten van Brandweetjes kunnen verzonden worden per brievenbuspost, waardoor je altijd € 4,50 betaalt bij verzending binnen Nederland. Voor België en Duitsland gelden andere vaste verzendkosten, hiervoor is het vaste bedrag € 12,95.

Mocht je meer bestellen dan nemen wij de eventuele (meer)kosten van pakketpost voor onze rekening. Geen onverwachte verrassingen!

Brandweetjes werkt met brievenbuspakketten die door standaard brievenbussen passen. Mocht jouw brievenbus verkleind/kleiner zijn, dan kan het zijn dat het pakketje wordt overgedragen aan de pakketpost. De levertijd wordt dan vertraagd en het kan extra kosten opleveren voor de besteller. Brandweetjes is niet verantwoordelijk/aansprakelijk voor deze extra kosten. Houd hier rekening mee!

Afwijkingen

 • Kleuren op het scherm kunnen te allen tijden licht afwijken van de werkelijke kleuren van de producten. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
 • Brandweetjes werkt met natuurlijke papierproducten. Natuurlijke producten kunnen werken onder invloed van wisselende temperaturen en/of een te hoge luchtvochtigheid. Het kan hierdoor voorkomen dat ansichtkaarten en/of posters licht kromtrekken. Deze trekken vanzelf weer recht, maar je kunt ze een handje helpen door ze onder een stapel boeken te leggen. Brandweetjes is niet verantwoordelijk voor de temperatuur- en of luchtvochtigheidsomstandigheden waaronder de klant de kaarten bewaard. We adviseren je kaarten altijd liggend te bewaren, staand kan er sneller verkromming optreden.

Ruilen & retourneringen

 • Neem na levering binnen 14 dagen contact met ons op via info@brandweetjes.nl en vermeld jouw bestelnummer en de reden van retournering.
 • Stuur bij het artikel/de artikelen die je wenst te retourneren een ingevuld retourformulier mee. Deze dient binnen een week na melding te worden verstuurd.
 • Het artikel/de artikelen dient/dienen onbeschadigd en ongebruikt te zijn en in eventuele originele verpakking te zitten. Indien het product onverkoopbaar is geworden, wordt er niet gecrediteerd.
 • De verzendkosten voor een retourzending zijn te allen tijde voor de koper, ook in het geval van een mankement. Brandweetjes draagt uiteraard wel zorg voor de verzendkosten van het nieuwe product.
 • De klant is verantwoordelijk voor verlies en/of beschadiging tijdens het verzenden van de geretourneerde producten naar Brandweetjes. Verpak de producten zo goed mogelijk. Beschadigde en verloren retourzendingen worden niet gecrediteerd.
 • Zorg dat de retourzending voldoende is gefrankeerd. Eventuele boetes worden verrekend met het terug te storten aankoopbedrag.
 • Zodra het artikel/de artikelen onbeschadigd en voldoende gefrankeerd is ontvangen, wordt het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op het rekeningnummer waarmee betaald is.
 • De wettelijke bedenkingstijd is niet geldig voor producten die op bestelling op maat worden gemaakt voor de ontvanger; wij kunnen deze producten aan niemand anders meer verkopen. Deze producten kunnen dan ook niet geretourneerd of geruild worden.

Aangepaste voorwaarden digitale producten

 • Als klant zie je af van het herroepingsrecht wanneer digitale bestanden binnen de wettelijke bedenktijd (14 dagen) zijn geleverd; digitale bestanden vormen namelijk een uitzondering op andere producten.
 • Ruilen, retourneren of van de koop afzien is hierdoor niet van toepassing op digitale producten.
 • Je koopt de digitale producten voor persoonlijk gebruik en mag deze zo vaak printen als je wilt. Mits specifiek voor jezelf. Wanneer ook bedoelt voor andere mensen (bijv. als cadeautje) dient dit product meerdere keren besteld te worden.
 • Het is niet toegestaan om digitale bestanden door te sturen naar anderen of te verkopen.
 • Commercieel gebruik van digitale producten is niet toegestaan. Wanneer je dit wel zou willen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden & kosten.
 • Mocht een van bovenstaande regels worden genegeerd, dan is Brandweetjes vrij hier juridische stappen tegen te ondernemen.

Foutje?

We doen ons uiterste best om alles veilig, compleet en op tijd bij jou thuis te krijgen, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Laat het ons dan weten, zodat we samen een oplossing kunnen vinden! We zijn in dit geval te bereiken via info@brandweetjes.nl. Wij streven er naar binnen 24 uur antwoord te geven.

Privacyvoorwaarden

Wel zullen alleen je post- en factuuradres, alsmede e-mailadres gebruiken voor de volgende doeleinden:

 • Om met jou over je bestelling te communiceren
 • Om je bestelling te voldoen
 • Voor juridische doeleinden (zoals het betalen van belasting)

Lees ons volledige privacy statement >>

Tenzij anders vermeld ligt het auteursrecht op de teksten, foto’s en producten te allen tijde bij Brandweetjes. Niets mag zonder toestemming worden overgenomen.

Algemene gegevens Brandweetjes

Brandweetjes is onderdeel van Laura Vlaanderen Fotografie
KvK nummer: 50879138

Hanzeweg 20
1335 SV Almere
(geen bezoekadres)

Brandweetjes/Laura Vlaanderen Fotografie is vrijgesteld van BTW. Deze vind je dan ook niet terug op de website en onze facturen.

Bereikbaar via: E-mail | Twitter | Facebook